F.A.Q.

Hier staan de veelgestelde vragen te staan. Heeft u een vraag, mail deze dan naar fuse@erasmusmc.nl. Mochten meer mensen dezelfde vragen hebben, dan zullen we deze hier vermelden.

Q: Wanneer vindt de studie plaats?

A: Op 15 mei 2024 tussen 08:00 en 22:00

Q: Wie moeten de inclusies doen?

A: Inclusies kunnen worden gedaan door artsen, verpleegkundigen en/of onderzoekers. Zolang zij maar bekend zijn met de procedure. Het is aan de ambassadeur om hiervoor te zorgen. Geadviseerd wordt om 1 a 2 personen aan te wijzen die inclusies kunnen uitvoeren.

Q: Kan ik ook een deel van de tijd inclusies doen?

A: Het is gewenst om de hele dag de inclusies te laten lopen, indien dit niet mogelijk is een dagdeel ook voldoende. Uw ziekenhuis kan dan nog steeds meedoen met de FUSE studie.

Q: Kan ik de inclusies ook op een andere dag doen?

A: In principe is dit niet mogelijk, alleen tenzij uw niet voor 15 mei toestemming kan verkrijgen van uw lokale commissie, is in overleg mogelijk om een andere studiedag te plannen.

Q: Wat zijn de voordelen voor deelnemende ziekenhuizen?

A: Deelnemende ziekenhuis kunnen 1 of 2 (meestal de ambassadeur) aanwijzen als contributing author, welke zal worden opgenomen in het artikel.

Q: Kan ik ook de data rechtstreeks in Castor invoeren?

A: Dit kan, indien uw als ziekehuis hier zelf de middelen voor heeft, bijv. een tablet waarmee direct de gegevens in Castor kunnen worden ingevuld.